Fem tips för en lyckad blogg
477 kommentarer

Vi ser många bloggar när vi betygssätter dem och genom att titta på dem och jämföra dem så kan vi se vad det är som gör att en blogg får många besökare. Vi vill dela med oss av vad vi lärt oss så att just din sida kommer att bli populär och välbesökt. 

  1. Utseende - En snygg blogg med en bra layout gör att dina besökare kommer att trivas på sajten, de kommer att vilja läsa mer om vad du har att säga om sidan är både lättnavigerad och ser bra ut. Undvik att ha massor av rörliga bilder eftersom de tar bort fokus från din text.
  2. Innehåll - En blogg ska vara personlig men för den sakens skull så behöver den inte vara privat. Dela gärna med dig av dina tankar och saker som händer i ditt liv men håll dig borta från att skriva för mycket om saker som är privata. Läsarna vill gärna lära känna dig, men om du bli för privat så lämnar du ut dig för mycket.
  3. Texterna - Håll dina texter lagom långa, att skriva en hel vägg med text gör bara att folk slutar att läsa, dela med dig av det du vill säga men skriv inte en hel novell varje gång.
  4. Bilder - En bild säger mer än 1000 ord, använd dig av bilder som visar vad du vill berätta. En sida som gör detta på ett mycket bra sätt är Sömnlösa Nätter som med titel och bild får oss att vilja läsa mer.
  5. Uppdatera - En sida som ofta har nya inlägg får också fler besökare, de som följer dig vill läsa mer om det du vill berätta. Om du förnyar sidan ofta så kommer de att besöka dig oftare och även prata om din sajt med vänner.
SL kundtjänst vs Västtrafik kundtjänst
7 kommentarer

Jämföra SL kundtjänst med Västtrafik kundtjänst


Om man tittar på SL kundtjänst, så har de öppet dygnet runt, alla dagar i veckan och det går att nå dem via telefon, chatt, samt att SL kundtjänst svarar även på frågor på sin Facebook-sida klockan 7 - 19 på vardagar och 9 - 17 på veckoslut och helger. Det går att få svar på frågor om tåg, buss, båt, tunnelbana och så vidare. När det kommer till Västtrafik kundtjänst, så går det att nå dem via telefon, mail och Facebook, Dock inte dygnet runt! Så Västtrafik kundtjänst är något sämre än SL kundtjänst. Dock är det bra att båda har flera olika sätt att kontakta dem. Båda har även sidor, med mycket information man kan läsa sig till på egen hand om man vill.

Jag & min Yamaha
2 kommentarer

Jag skulle ljuga om jag kallade det snyggt, jag skulle ljuga om jag kallade det innehållsrikt… Men, låt inte sanningen komma i vägen!

PM Sweden
Kommentera

Utan att vara för långt från sanningen kan jag påstå att det här är ganska roligt! Stundtals, skrattar jag! Gör ett försök och lär dig gilla det!

Städcompaniet Sverige AB
2 kommentarer

Städcompaniet erbjuder ett brett utbud av städtjänster till både privatpersoner och företag. Med fokus på kvalitet och kundnöjdhet, levererar de professionella städtjänster som inkluderar hemstädning, kontorsstädning, flyttstädning och byggstädning. Företaget använder miljövänliga produkter och anpassar sina tjänster efter kundernas behov.